Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Postat de medioto59 in Mancaruri de post
18 Noi 2012 | 10151 vizualizari
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 1,5 kg de mere zahar(cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o mana de stafide
  • scortisoara
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • unt topit sau daca o facem de post folosim margarina sau ulei
  • Pentru decor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele.

Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care  le amestecam cu zaharal . Le punem intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul.lasat de acestea.Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara , zaharul vanilat si stafidele bine scurse de apa.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Am folosit foi de placinta proaspete.

Foile de placinta le impartim in doua pentru ca din aceasta cantitate  rezulta 2 rulade.Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei sau cu margarina(folosim o pensula) dupa care  intindem un strat generos de mere(jumatate din cantitate) peste foi.Rulam si apoi ungem cu unt/margarina/ulei rulada.Procedam la fel si cu celelalte foi.

Intr-o tava  unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt  asezam cele doua rulade una langa alta  si dam la cuptor ,tinand pana cand rulada este bine facuta si frumos rumenita.Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Servim atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si stafide in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tabouleh a la Panacris

Postat de panacris

Tabouleh a la Panacris

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...

Citeste continuarea

Tarta spiralata cu legume...de post

Postat de Angelica

Tarta spiralata cu legume...de post

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti. 2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava. 3.Tapetam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 18:26
super desert
la 18.11.2012, 18:32
Medi,dau o bucata de rulada pentru o bucata de placinta
la 18.11.2012, 18:32
Eu merele nu le curăţ de coajă, din comoditate şi pentru a nu pierde vitaminele
În rest, fără comentarii. Îmi doresc poftă bună
la 18.11.2012, 18:38
multumesc,Zamfira!
la 18.11.2012, 18:38
de acord Buni!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking