Tocană de cartofi și ciuperci

Postat de panacris in Mancaruri de post
5 Aug 2013 | 5063 vizualizari
Tocană de cartofi și ciuperci

O mâncărică foarte savuroasă, chiar dacă nu are în compoziție renumita legumă ”carnea” ;)

Ingrediente

  • ceapă galbenă cca. 4 bucăți,
  • cartofi rosii de Covasna cca. 8 bucăți,
  • ciuperci champignon cca. 400 g,
  • ardei gras verde 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii cca. 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui și masline de la Promienna,
  • pătrunjel proaspăt,
  • coriandru proaspăt.

Mod de preparare

Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi și ciupercile cubulețe, se asezonează de sare și piper, și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp roșiile se toacă mărunt, în cazul meu le-am tocat la blender, apoi se adaugă la mâncărică și se lasă la gătit cca. 25 de minute la foc potrivit, semiacoperit. La final se asezonează cu pătrunjel și coriandru tocat mărunt. Mâncărica se servește fierbinte cu salată de castraveți, în cazul meu, sau cu orice fel da salată după gustul fiecăruia;) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Postat de RODIMUR

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...

Citeste continuarea

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 19:39
Da, o mâncare pentru post, pentru regim, pentru oameni sănătoşi.
la 05.08.2013, 19:41
cate bunatati!
la 05.08.2013, 19:44
vaiii ce harnicuta esti Cris !! Ce bunatati ai facut
la 05.08.2013, 19:53
la 05.08.2013, 19:54
tare bun..

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking