Rulada cu prune si crema de branza

Postat de Julie in Prajituri
1 Sep 2010 | 5759 vizualizari
Rulada cu prune si crema de branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune,
  • 1/2 cana zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 1 lingurita scortisoara, 
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana,
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci),
  • 2 linguri zahra farin,
  • 10 g gelatina,
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte.

Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos .Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.

Crema de prune:

Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2  cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie .Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa ,scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.

Crema de branza:

Se mixeaza bine smantana cu crema de branza  si  zaharul farin . Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.

Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu cema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Postat de simona72

Rulada bicolora cu frisca si capsuni

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 14:00
Ce minunatie!
la 01.09.2010, 14:03
Foarte gustoasa trebuie sa fie rulada ta.Julie,nu-mi dai mie cosul cu fructe din prima imagine?
la 01.09.2010, 14:14
chear daca blatul a absorbit jeleul,rulada e foarte reusita,pozele sunt foarte frumoase si cred ca gustul ei este foarte bun!!!!!!!!!
la 01.09.2010, 14:20
foarte frumos arata si sigur e tare buna!
la 01.09.2010, 14:38
pun furculitele si mai sevesc o feliuta

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking