Rulada cu ton, iaurt si faina de gris

Postat de rivka in Peste
2 Sep 2010 | 8862 vizualizari
Rulada cu ton, iaurt si faina de gris

Am tot vazut in ultima vreme rulade cu peste asa ca m-am gandit si eu sa fac , am adaptat compozitia dupa gust si ce am avut in casa si a iesit o rulada senzationala. Se poate servi ca atare, sau cu paine, sau salate sau langa spanac sau mancare de mazare merge foarte bine, ba chiar si langa orez (pilaf cu legume).

Ingrediente

  • 2 conserve de ton in ulei
  • 1 cana de faina de gris
  •  500 ml iaurt gras(eu am pus iaurt grecesc, puteti folosi si smantana)
  •  3 oua
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 ceapa mare
  •  jumatate de lingura de unt
  •  1 lingura plina condimente italiene
  • 2 linguri patrunjel uscat
  •  jumatate lingura pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • paprika pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un castron de bucatarie se pune pestele din conserva , 1 conserva impreuna cu uleiul din conserva, cea de-a doua conserva fara ulei (se scurge de ulei).Se adauga iaurtul, ouale, piperul, sarea, lingura de condimente italiene, patrunjelul, jumatatea de lingura de sambal,praful de copt si cana de faina de gris.

In jumatate de lingura de unt se caleste ceapa tocata fin pana incepe sa prinda culoare. Se adauga compozitiei si ceapa calita. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si se gusta dupa preferinta se mai condimenteaza dupa gust. Daca compozitia e prea moale se mai adauga putin gris. Se toarna compozitia in tava de chec pe hartie de copt, se decoreaza cu putina paprika pentru aspect si se da la cuptorul incalzit la 180 grade(foc mic pentru cuptorul cu gaz) cca 40 minute. Se scoate, se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se lasa putin la racit pentru a se putea taia felii cu usurinta. Se portioneaza si se serveste ca atare sau langa spanac sau alte garnituri dupa preferinta.

Este foarte buna! Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton, iaurt si faina de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de novac cu legume

Postat de panacris

File de novac cu legume

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de...

Citeste continuarea

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Postat de cristeena20

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

Iata cum se prepara Reteta de peste pe pat de legume in papillote Pestele curatat se face in 2 fileuri, fara oase. Il presaram cu putina sare si piper. Spalam legumele si le curatam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2010, 23:31
ooooo,lumanari in decor???imediat vine nadina si se gandeste la prostii
la 02.09.2010, 23:37
pai eu am intotdeuna 2 lumanari la masa.
dar rulada nu-ti place? e fff buna!
la 02.09.2010, 23:41
super! 5 f!
la 02.09.2010, 23:45
foarte buna rulada
la 02.09.2010, 23:50
merge si cu aia...si aia... Dar cu un coniac merge?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking