Ingrediente
- 2 conserve de ton in ulei
- 1 cana de faina de gris
- 500 ml iaurt gras(eu am pus iaurt grecesc, puteti folosi si smantana)
- 3 oua
- jumatate pliculet praf de copt
- 1 ceapa mare
- jumatate de lingura de unt
- 1 lingura plina condimente italiene
- 2 linguri patrunjel uscat
- jumatate lingura pasta de ardei iuti=sambal
- sare
- piper
- paprika pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un castron de bucatarie se pune pestele din conserva , 1 conserva impreuna cu uleiul din conserva, cea de-a doua conserva fara ulei (se scurge de ulei).Se adauga iaurtul, ouale, piperul, sarea, lingura de condimente italiene, patrunjelul, jumatatea de lingura de sambal,praful de copt si cana de faina de gris.
In jumatate de lingura de unt se caleste ceapa tocata fin pana incepe sa prinda culoare. Se adauga compozitiei si ceapa calita. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si se gusta dupa preferinta se mai condimenteaza dupa gust. Daca compozitia e prea moale se mai adauga putin gris. Se toarna compozitia in tava de chec pe hartie de copt, se decoreaza cu putina paprika pentru aspect si se da la cuptorul incalzit la 180 grade(foc mic pentru cuptorul cu gaz) cca 40 minute. Se scoate, se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se lasa putin la racit pentru a se putea taia felii cu usurinta. Se portioneaza si se serveste ca atare sau langa spanac sau alte garnituri dupa preferinta.
Este foarte buna! Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton, iaurt si faina de gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|