Ruladă de bezea cu căpşuni

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
1 Iun 2011 | 5961 vizualizari
Ruladă de bezea cu căpşuni

Pentru că astăzi a fost ziua soţului meu... m-am gândit să-i fac o surpriză dulce. Aşa că la întoarcerea acasă l-a aşteptat o minunată ruladă de bezea cu căpşuni.

Ingrediente

  • 4 albuşuri
  • 225 gr zahăr tos
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • căpşuni
  • 80 gr ciocolată albă

 

Mod de preparare

Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare. Apoi se încorporează zahărul, câte o lingură pe rând, şi se mixează continuu până ce spuma devine bezea căpătând o consistenţă vâscoasă şi lucioasă. Se încălzeşte cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt se pune bezeaua şi se nivelează cu o spatulă, întinzând un strat uniform. Se lasă la copt 10 minute la 7/220 grade şi apoi se mai coace încă 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Când s-a întărit frumos, fără a se arde, se răstoarnă din tavă pe o altă bucată de hârtie de copt. Se dezlipeşte cu grijă hârtia cu care a fost la copt.

Frişca lichidă se mixează cu 2 linguri de zahăr pudră. Când bezeaua s-a răcit se pune frişca în strat uniform. Se aşează căpşunile tăiate bucăţi. Se rulează apoi cu grijă presând uşor. Bezeaua se va sfărâma în timp ce veţi rula.

Separat se topeşte ciocolata albă şi se ornează rulada în linii fine sau după cum aveţi pricepere, îndemânare sau imaginaţie.

Cam asta e... sper să vă placă şi vouă.... încercaţi...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de bezea cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de bezea cu capsuni

Postat de margo

Rulada de bezea cu capsuni

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2011, 09:24
La multi ani sotului! Faina rulada. Trebuie mancata repede, nu?
la 01.06.2011, 09:45
Delicioasa trebuie sa fie.
la 01.06.2011, 09:48
Multumesc Miha.
Nu, nu trebuie mancata repede Tine foarte bine in frigider ....eu am facut-o ieri si azi inca era foarte faina, nu s-a flescait...E foarta faina!
la 01.06.2011, 09:48
Criss....este delicioasa...foarte dulce si nu e gretoasa deloc..e foarte tare!
la 01.06.2011, 09:49
La multi ani sotului !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking