Ingrediente
- 1 foaie de napolitana
- Pentru crema de biscuiti:
- 100 g zahar
- 175 ml apa
- 150 g biscuiti simpli
- Pentru crema de lapte praf:
- 3 linguri apa
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 100 g lapte praf
- 2 linguri nuca de cocos (puteti pune si mai mult daca va place)
Mod de preparare
Biscuitii se pun in robot si se macina fin. Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.
Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.
Crema de lapte praf:
Apa, zahatul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.
Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (74)
|