Rulada de piept de pui cu rosii

Postat de carmenvlad in Pui
25 Oct 2011 | 5341 vizualizari
Rulada de piept de pui cu rosii

Ruladele de piept de pui sunt usor de facut si deosebit de delicioase. Pot fi umplute cu legume, cascaval, masline sau pot fi simple asa cum le-am facut eu.

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel  verde
  • o crenguta de cimbru

Mod de preparare

Se feliaza pieptul de pui in patru parti (sau cate doriti, eu am avut 6 bucati), se bate usor fiecare felie in parte cu ciocanul de snitele. Se unge cu o pensula fiecare bucata de piept de pui cu ulei si se condimenteaza, pe amandoua partile cu sare si piper, busuioc, maghiran, nucsoara, boia de ardei si patrunjel verde tocat. Se pun pe un platou si se dau la frigeder pentru 1 ora. Apoi se scot de la frigider, se ruleaza fiecare parte si se prind cu scobitori ca sa ramana rulate. Se prajesc usor pe toate partile in uleiul ramas,  se scot si se pun intr-un vas termorezistent.

Rosiile se spala cu apa rece si se taie cubulete. Se pun peste ruladele din vas, se adauga feliutele de usturoi si se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie. Se da la cuptorul incins mediu pentru 20 de minute. Se scot ruladele pe un platou, se indeparteaza scobitorile, se toarna sosul peste ele si se decoreaza cu o crenguta de cimbru. Se pot servi calde cu piure de cartofi sau reci ca aperitiv.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de piept de pui cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

Postat de AlexTeacher

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot  5,7 L Hinged Lid

  Bate ouale cu un tel; Adauga sare si piper; Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si lasa-l sa se incinga; Trage spanacul la tigaie...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu mozzarella

Postat de ctlina

Rulada de pui cu mozzarella

Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare . Dati la rece. Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea  pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2011, 13:05
bun de tooooot
la 25.10.2011, 13:26
bun bun
la 25.10.2011, 14:30
bun
la 25.10.2011, 15:06
Diaconita, Motane si Sufletista
Credeam ca sunt singura pe aici. Deobicei la aceasta ora sunt la serviciu, dar cum astazi mi-am luat liber, am dedicat mai mult timp spatiului virtual. Asa ca va multumesc si va tin si eu companie.
la 25.10.2011, 15:16
Carmen si eu sunt la serviciu ma mai delectez printre raportari

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking