Rulada de porc cu cascaval si ardei

Postat de Poliana in Porc
21 Dec 2012 | 29298 vizualizari
Rulada de porc cu cascaval si ardei

Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca azi va aduc o rulada de porc, delicioasa, usor de facut si de mare efect.

Ingrediente

  • 600 gr cotlet de porc
  • 100 gr pastrama de pui
  • 150 gr cascaval afumat
  • 1 ardei kapia rosu
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lingurita mustar
  • 1/2 ceasca apa

Mod de preparare

Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la capat, atfel incat sa obtin o bucata mai mare si mai subtire. Fiecare bucata de carne o batem bine cu ciocanul, o condimentam cu sare, piper si rozamarin dupa gust, o rulam si o dam la rece pentru o ora.

Separat taiem ardeiul fasii lunguiete. Pastrama o taiem felii subtiri iar cascaval il facem fasii lunguiete si subtiri. 

Dupa ce carnea a stat suficient la rece o scoatem din frigider, o desfasuram si pe fiecare bucata de carne punem un strat subtire de mustar apoi pastrama de pui, ardeiul si cascavalul fasii ( le punem de-a latul bucatii de carne) si rulam strans. Prindem capetele cu scobitori si punem rulourile intr-o tava termorezistenta, turnam jumatate de ceasca de apa si acoperim cu folie.

Incingem cuptorul la 200 de grade si coacem rulada pentru 50 de minute asa 'sub acoperire'. Dupa cele 50 de minute dezvelim rulada, micsoram focul la 190 de grade si mai coacem rulada timp de 20-25 de minute pana cand e rumenita frumos deasupra.

O lasam la racit, apoi o portionam dupa preferinta si o servim cu mare pofta! Merge de minune ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura savuroasa de legume :)

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu cascaval si ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei

Postat de mihaelar63

Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei

Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi

Postat de Constelatialeu

Aperitiv rulada de cartofi

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2012, 08:36
ce frumusete!
la 21.12.2012, 08:42
Ce idee buna!!
la 21.12.2012, 08:43
De senzatie
la 21.12.2012, 08:51
la 21.12.2012, 09:02
super!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking