Ingrediente
- blatul de rulada:
- 350 de grame de spanac fiert, scurs de zeama
- 3 oua
- 4 linguri de smantana
- 7 linguri de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de zeama de lamaie
- sare, piper
- pentru crema de cascaval
- 150 g de branza proaspata de vaci
- 150 g de cascaval
- 150 g de unt la temperatura camerei
Mod de preparare
Ouale, spanacul fiert si smantana se bat cu un tel, adaugand sarea, piperul dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie amestecand bine, apoi faina. Se amesteca totul bine si se aseaza intr-o tava cu foaie de copt. Se coace blatul in cuptor la 180 de grade, cam 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa treaca testul scobitorii, daca iese curat din blat atunci e gata.
Blatul cat e fierbinte se desprinde de hartia de copt, apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie si se lasa sa se raceasca.
Pana se raceste se prepara crema de cascaval, amestecand toate ingredientele pentru crema pana cand se formeaza o pasta fina. Daca doriti mai puteti adauga sare.
Blatul racit il desfaceti din hartia de copt si se unge cu crema de cascaval,apoi il rulati strans si il dati la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|