Ingrediente
- cca 560 g carne de porc afumata ( partea de la burta sau fiecare de care are)
- 200 g carne d eporc tocata
- 1 ou
- piper
- 3 cepe verzi doar partea alba
- boia iute
- foi de dafin
- boabe de piper
- 1 si 1/2 l zeama de varza
- 1 l apa
Mod de preparare
Mai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil. Apoi intindem carnea tocata pe toata suprafata si rulam cat putem de strans, in asa fel incat sa nu iasa carnea tocata afara si tavalim prin boia iute. Apoi bucata rulata o impachetam in hartie de copt si legam bine cu sfoara, apoi o infasuram in folie alimentara si inodam bine capetele, intepam din loc in loc cu o frigaruie. Intr-o cratita mai inalta turnam zeama de varza si apa, punem boabe de piper si foi de dafin si bagam bucata de rulada, punem cratita pe foc sa fiarba, am fiert-o aproape 2 ore la foc domol. Dupa ce a fiert, scoatem din zeama desfacem rulada, o lasam putin sa se zvante si o mai tavalim un pic prin boia iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|