Saganaki ( branza prajita)

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2013 | 9637 vizualizari
Saganaki ( branza prajita)

Pot zice ca se aseamana cu cascavalul nostru pane, doar ca se foloseste un alt tip de braza. E preparatul preferat de fetita mea mai mare!

Ingrediente

  • 200 gr branza tip gruyere
  • putina faina
  • un ou
  • sare
  • lamaie
  • putin ulei

Mod de preparare

Se taie in 2 felii groase de cca 1-1,5 cm, apoi oul se amesteca cu o lingura de faina, punem si putina sare. Inainte de a pune branza in compozitie, e indicat sa se treaca sub un jet de apa rece, asa se va "lipi" mai bine compozitia de braza. Intr-o cratita ( de preferat tefal ptr ca nu se lipeste), punem cateva picaturi de ulei, lasam sa se incalzeasca bine apoi punem bucatile de branza. Lasam foarte putin, intorcand si pe partea cealalta. Se serveste stropita cu lamaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saganaki ( branza prajita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se...

Citeste continuarea

Placinta aperitiv

Postat de Dya

Placinta aperitiv

Amestecam branza cu smantana si mararul tocat marunt. Adaugam condimentele si ouale si omogenizam compozitia, dupa care o turnam intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Separat, calim usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 11:27
Mmmm, buna branzica prajita
la 22.01.2013, 11:30
Ador tipul aceste de branza. O foloseam si la praji cu dovleac.
la 22.01.2013, 11:33
super buna si mie imi place mult
la 22.01.2013, 11:37
la 22.01.2013, 11:39

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking