Tort "80 ++"

Postat de Anamaria7 in Torturi
3 Oct 2010 | 5873 vizualizari
Tort "80 ++"

Pentru ca moshu a implinit pe 1 octombrie 80 de ani! :D Un tort ca el: aparent cuminte si linistit, dar pe dinauntru pliiin de energie si fara stare :))

Ingrediente

  • Blat (nici nu are nevoie de insiropare):
  • 1+3/4c faina
  • 2 c zahar
  • 3/4c cacao
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1/2c cafea tare
  • 1c buttermilk (3/4c iaurt gras+1/4c lapte)
  • 1/2c ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Crema de trufe:
  • 240gr ciocolata (!!! daca folosesti ciocolata amaruie adauga si 200gr zaha pudra)
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 6 lg frisca lichida
  • 6 lg nuca prajita maruntita
  • Glazura de crema de branza:
  • 6 lg unt moale
  • 200 gr crema de branza
  • 1c zahar pudra
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • + pentru ornat: nuca maruntita, 12 bomboane raffaelo cu alune

Mod de preparare

Blat:

Eu am gasit o anumita ordine in preparare, dar am preferat sa o folosesc pe a mea, veche si de nedaramat :)) O sa vi le scriu pe ambele:

1. Varianta mea:

- albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand se intaresc se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mica, apoi adaugam galbenusurile pe rand, urmate de esenta de vanilie;

- uleiul se adauga dupa aceea cu grija, urmat de buttermilk si cafea, adaugate putin cate putin, alternativ.

 - faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu se trec prin sita si se adauga la final, incorporand cu miscari usoare cu o lingura mare.

2. Varianta cealalta:

- faina se trece prin sita cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul; in mijlocul amestecului de ingrediente uscate se face o mica gaura in care introducem compozitia de oua, cafea, buttermilk, ulei si esenta de vanilie, pregatit de dinainte; se mixeaza 2 minute, pana cand se omogenizeaza;

Blatul se tine in cuptor pana cand trece testul scobitorii (incercam blatul in mijlocul formei), apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.

Crema de trufe:

Ciocolata se topeste in frisca pe baie de aburi, apoi se ia jos (si se adauga zaharul, in cazul in care am folosit ciocolata neagra) si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, incorporam cu grija untul.

Glazura de crema de branza:

Untul se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremos, apoi se inglobeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin, apoi crema de branza.

Asamblare:

Blatul se taie in doua, se umple cu crema de trufe, iar pe deasupra si pe margini se imbraca in glazura.

Se orneaza dupa cum va fuge mintea :), apoi se da repejor la rece :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "80 ++"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata cu zmeura

Postat de Irina

Tort de ciocolata cu zmeura

Blatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale....

Citeste continuarea

Desert tort cu mango caramelizat

Postat de licurici_lra

Desert tort cu mango caramelizat

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2010, 11:26
Adica e un mos ghidus? La multi ani!
la 03.10.2010, 11:45
arata incredibil anamaria.
la 03.10.2010, 12:13
arata bine
la 03.10.2010, 12:14
la multi ani...bravco pentru tortuletul asta dragut
la 03.10.2010, 12:37
la multi ani pt mosu5f

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking