Saganaki ( branza prajita)

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2013 | 9681 vizualizari
Saganaki ( branza prajita)

Pot zice ca se aseamana cu cascavalul nostru pane, doar ca se foloseste un alt tip de braza. E preparatul preferat de fetita mea mai mare!

Ingrediente

  • 200 gr branza tip gruyere
  • putina faina
  • un ou
  • sare
  • lamaie
  • putin ulei

Mod de preparare

Se taie in 2 felii groase de cca 1-1,5 cm, apoi oul se amesteca cu o lingura de faina, punem si putina sare. Inainte de a pune branza in compozitie, e indicat sa se treaca sub un jet de apa rece, asa se va "lipi" mai bine compozitia de braza. Intr-o cratita ( de preferat tefal ptr ca nu se lipeste), punem cateva picaturi de ulei, lasam sa se incalzeasca bine apoi punem bucatile de branza. Lasam foarte putin, intorcand si pe partea cealalta. Se serveste stropita cu lamaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saganaki ( branza prajita)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Aluatul:  Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 11:27
Mmmm, buna branzica prajita
la 22.01.2013, 11:30
Ador tipul aceste de branza. O foloseam si la praji cu dovleac.
la 22.01.2013, 11:33
super buna si mie imi place mult
la 22.01.2013, 11:37
la 22.01.2013, 11:39

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking