Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

Postat de Valclaudia in Prajituri
27 Apr 2014 | 6005 vizualizari
Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • o cafea tare si dulce (cca 200 ml cafea)
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 2 lingurite cafea solubila
  • Umplutura:
  • 1 sul salam de biscuiti (vezi aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete/salam-de-biscuiti-59492.html)
  • Glazura si decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 6-7 linguri lapte
  • pietricele aurii si argintii (din zahar)

Mod de preparare

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

Separam albusurile de galbenusuri; pentru inceput batem albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt+pudra de roscove+esenta de rom ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaugam cate o lingura de apa minerala.

Renuntam la mixer si ajutandu-ne de o lingura de lemn,incorpoream in amestecul de galbenusuri faina si albusurile batute spuma. Acest lucru il facem treptat,punem o lingura de faina si una de albusuri, apoi amestecam usor, de jos in sus sa nu se lase spuma.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul de blat in tava, apoi il dam la copt la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava, il lasam la racit cateva ore sau chiar peste noapte.

Preparam o cafea tare dar dulce, taiem in doua pe orizontala blatul, apoi il insiropam cu cafea.

Batem frisca lichida cu ciocolata topita in 4-5 linguri de frisca iar la final adaugam in crema obtinuta 2 lingurite de cafea ness.

Ungem blaturile insiropate cu crema, asezam un strat de felii din salam de biscuiti, suprapunem blaturile, presam foarte bine,decupam marginile, apoi portionam prajiturelele dupa marimea dorita si topim ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic (in cateva linguri de lapte) pana obtinem glazura de consistenta dorita.

Decoram prajiturelele cu aceasta glazura, presaram pietricele aurii si argintii si lasam prajiturile pana se intareste glazura, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de ness -reteta nr. 1700 Blat : Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am incorporat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 20:49
cred ca e tare buna! arata grozav!
la 27.04.2014, 20:51
Asta ii mai buna ca amandinele..
la 27.04.2014, 20:55
Cat da faina este...Eu una mi-o imaginez la gust
la 27.04.2014, 20:59
prezent la o portie!
la 27.04.2014, 21:05
Eu sigur vreau minunatie din asta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking