Ingrediente
- 2 cesti(cafea) cuscus
- 1 mar verde acru
- 2 cepi verzi
- 1 rosie
- 1 castravete verde
- jumatate buchet menta proaspata
- sare
- Ptr sos:
- 5 prune uscate
- un sfert ceasca otet alb
- un sfert ceasca ulei de masline
- un sfert ceasca apa
- 1 lingurita curry
Mod de preparare
Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.
Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.
Pentru sos: intr-un mixer, punem uleiul, otetul, prunele uscate si curry. Adaugam si apa (sa fie rece) si amestecam. Dupa cateva minute, luam capacul de pe oala cu cuscus, amestecam putin si punem putin ulei si amestecam iar, dupa care punem compozitia intr-un bol si punem si sosul preparat.
Castravetele, rosia si marul, le taiem in cubulete mici, iar ceapa in rondele mici, punem la compozitia de cuscus si amestecam bine. La urma taiem menta si adaugam la cuscus.
Salata e gata de servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata aromata cu cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|