Ingrediente
- 1 kg cartofi rosii
- 500 gr morcovi
- 2 borcane castraveciori murati
- 1 borcan gogosari
- 300 gr masline
- 1 punga legume congelate pentru salata
- 500 gr piept de pui afumat.
- 500 ml ulei
- 2 galbenusuri
- 2 lingurite mustar
- sare
- 1 lamaie
Mod de preparare
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr.
Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :).
Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita.
In punga de legume au fost: morcovi, mazare, cartofi, telina, pastarnac, toate taiate cubulete.
Maslinele le-am taiat tot marunt la fel si pieptul de pui afumat.
Intr-un vas incapator am amestecat toate legumele scurse si le-am potrivit de sare.
Din galbenusurile de ou, mustar si ulei am facut o maioneza pe care am potrivit-o la gust cu sare si zeama de la o lamaie.
Trei sferturi din cantitatea de maioneza am amestecat-o cu legumele, iar restul am folosit-o la ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|