Salata boeuf festiva

Postat de pusikmea in Salate
2 Ian 2011 | 8919 vizualizari
Salata boeuf festiva

festina pentru ca am facut-o pentru noaptea dintre ani si am ales sa o ornez asa si este putin diferita de reteta cu care eram eu obisnuita.

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 bucati piept de pui
  • o cutie mica mazare bonduelle
  • maioneza ( facuta din 2 galbenusuri, 2 lingurite mustar si 250 ml ulei)
  • 1/2 borcan gogosari
  • 1/2 castraveti murati
  • 4 oua fierte
  • masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam cartofiisi morcovii si ii punem la fiert in coaja.

Separat vom pune si ouale la fiert, nu cele pentru maioneza, ci cele pe care le vom baga in salata.

Intr-o alta oala vom pune pieptul de pui la fiert, impreuna cu telina, iar apa in care au fiert o vom pastra si vom face o supita.

Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs.

Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si telina, le lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja, dupa care le taiem cubulete mici.

La fel procedam si cu pietul de pui si ouale fierte.

Amestecam usor toate ingredientele, condimentam cu sare si piper.

La sfarsit vom incorpora maioneza.

Dupa ce s-a obtinut o compozitie uniforma aceasta se pune pe un platou si se imbraca cu maioneza si se decoreaza in forma de ceas.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf festiva" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de boeuf

Postat de CameliaComan

Salata de boeuf

Curatam legumele iar apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Separat, fierbem carnea de pui. Dupa ce s-au fiert tocam marunt legumele si carnea de pui. Castravetii si gogosarii se taie marunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 15:15
ce frumos
la 02.01.2011, 15:16
la 02.01.2011, 15:22
f buna!
la 02.01.2011, 15:30
foarte frumos ornata
la 02.01.2011, 15:32
minunata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking