Ingrediente
- 5 cartofi
- 3 morcovi
- 1/2 telina
- 2 bucati piept de pui
- o cutie mica mazare bonduelle
- maioneza ( facuta din 2 galbenusuri, 2 lingurite mustar si 250 ml ulei)
- 1/2 borcan gogosari
- 1/2 castraveti murati
- 4 oua fierte
- masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Spalam cartofiisi morcovii si ii punem la fiert in coaja.
Separat vom pune si ouale la fiert, nu cele pentru maioneza, ci cele pe care le vom baga in salata.
Intr-o alta oala vom pune pieptul de pui la fiert, impreuna cu telina, iar apa in care au fiert o vom pastra si vom face o supita.
Se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici si se lasa la scurs.
Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si telina, le lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja, dupa care le taiem cubulete mici.
La fel procedam si cu pietul de pui si ouale fierte.
Amestecam usor toate ingredientele, condimentam cu sare si piper.
La sfarsit vom incorpora maioneza.
Dupa ce s-a obtinut o compozitie uniforma aceasta se pune pe un platou si se imbraca cu maioneza si se decoreaza in forma de ceas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf festiva" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|