Salata cu rucola, pere si gorgonzola

Postat de mihaelar63 in Salate
27 Feb 2020 | 4198 vizualizari
Salata cu rucola, pere si gorgonzola

 Diverse variante ale acestei salate am tot intalnit eu. Mai ales la italieni si la americani. Incitanta combinatie de gusturi si arome, pot spune chiar sofisticata .Pentru ca imi parea salata putin,, palida "' am venit si eu cu aportul portocalei .  

Ingrediente

  • 300 gr rucola verde
  • 150 gr gongorzola
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 pere
  • 1 portocala
  • 1 rodie
  • 1 mana miez de nuca
  • sare -optional

Mod de preparare

  1. Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga .
  2. Miezul de nuca  se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa .
  3. Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie.
  4. Rucola va da un gust picant salatei .
  5. Se foloseste sare doar daca doriti . Eu  nu am folosit . .
  6. Se pregatesc semintele de rodie , curatatind rodia de coaja .
  7. Portocala se curata de coaja si se taie mai marunt .
  8. Puteti lasa portocala felii .Ramane la laditudine fiecaruia .
  9. Ultima data se pregatesc perele. Spalati-le si le taiti felii .
  10. Mie imi place si coja de para , contine vitamine , deci nu o curat .
  11. Stropiti bucatile de para cu zeama de lamaie pentru ca se oxideaza repede si isi schimba culoarea .
  12. Pe un platou mare asezati patul de rucola si distribuiti in mod uniform perele , portocalele , si bucatele de gongorzola .
  13. La sfarsit presarati miezul de nuca si semintele de rodie .

                Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu rucola, pere si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salată de vară cu avocado

Postat de ela2015

Salată de vară cu avocado

Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl...

Citeste continuarea

Salata de hrisca

Postat de Anett

Salata de hrisca

Clatim bine hrisca, punem in apa rece la inmuiat peste noapte. A doua zi fierbem circa 10-15 minute  pana se inmoaie bine. Scurgem bine si lasam sa se raceasca. Intre timp spalam rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2020, 15:54
Arată bine...! (n-am gustat rucola... )
la 27.02.2020, 15:57
Rodica, trebuie sa incerci si aceasta experienta
la 27.02.2020, 16:05
Rămâne de văzut, Mihaela... Nu știu de ce, aspectul acestor frunze nu prea mă atrage...
la 27.02.2020, 16:07
la 27.02.2020, 16:18

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking