Salata de artichoke(anghinare) si fenicul

Postat de boscodina in Salate
8 Iul 2009 | 13592 vizualizari
Salata de artichoke(anghinare) si fenicul

O salata sanatoasa , se spune, plina de minerale si vitamine , si tare simplu de facut.

Ingrediente

  • 700-800g artishoke congelat
  • 1 fenicul verde
  • 400 g ciuperci ( conserva)
  • 1 salata verde rotunda-laptuci-( a mea isi pierduse "frumusetea"..asa ca am sarit-o)
  • 1 lingura de mustar
  • sare, piper
  • 1 lamaie
  • 250 ml iaurt de capra

Mod de preparare

Inimile de artichoke se fierb in apa cu sare si sucul de la o jumatate de lamaie, pana se inmoaie ( sunt care le prefera doar o idee moi, pentru mine trebuie sa intre furculita ca in branza in ele).

Se spala si taie salata verde, feniculului i se desfac frunzele se taie fiecare in jumate si apoi fasii subtiri. Artichoke-ul fiert si scurs se taie tot feliute. Ciupercile se prajesc in putin ulei de masline, se adauga peste salata si peste toate se toarna sosul format dintr-un iaurt ( 250 ml|) 1 lingura de mustar si sucul de la o jumatate de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de artichoke(anghinare) si fenicul" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu somon afumat

Postat de ela2015

Salata cu somon afumat

Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.  Le curățăm și le tocăm după preferință. Se curăță cepele de foi, se...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu vinete coapte in cuptor

Postat de eumimi

Salata de vinete cu vinete coapte in cuptor

Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte. Taiem vinetele in 2,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2009, 16:14
Mmm, ce interesant! cred ca e tare buna!
la 10.07.2009, 09:08
este tare buna si aromata. Feniculul atat de cunoscut pentru puterile sale curative, pus verde , crud in salata parca e si mai aromat si atatea gusturi diferite se intrepatrund incat produsul final e ..tare gustos.

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking