Salata de dovlecel la borcan

Postat de Ksenya in Conserve
27 Iul 2020 | 6131 vizualizari
Salata de dovlecel la borcan

Pentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri. Va indemn s-o incercati si voi! Merita.

Ingrediente

  • 2-2,5 kg de dovlecei tineri
  • 50 g sare
  • 125 g zahar
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura rasa piper
  • 125 ml otet 9%
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar (optional)

Mod de preparare

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.

Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.

Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.

Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.

La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid.

Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat.

Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa.

Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveți murați rapid

Postat de panacris

Castraveți murați rapid

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...

Citeste continuarea

Salata cu ghebe

Postat de rocsi_1612

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2020, 19:44
la 27.07.2020, 19:58
la 27.07.2020, 20:00
la 27.07.2020, 20:23
Ce-mi place!
la 27.07.2020, 20:47
Frumoasa prezentare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking