Ingrediente
- 2-2,5 kg de dovlecei tineri
- 50 g sare
- 125 g zahar
- 3-4 catei usturoi
- 1 lingura rasa piper
- 125 ml otet 9%
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar (optional)
Mod de preparare
Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.
Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.
Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.
Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.
La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid.
Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat.
Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa.
Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|