Castraveți murați rapid
Postat de panacris
Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...
Citeste continuareaPentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri. Va indemn s-o incercati si voi! Merita.
Ingrediente
Mod de preparareDovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid. Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat. Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa. Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane. Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de panacris
Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...
Citeste continuareaPostat de ela
Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|