Dulceata de castraveti cu menta si lamaie
Postat de panacris
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...
Citeste continuareaPentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri. Va indemn s-o incercati si voi! Merita.
Ingrediente
Mod de preparareDovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid. Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat. Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa. Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane. Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de panacris
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...
Citeste continuareaPostat de panacris
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|