Gogosari in sos de rosii
Postat de mirela0911
Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte....
Citeste continuareaPentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri. Va indemn s-o incercati si voi! Merita.
Ingrediente
Mod de preparareDovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute. Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam. Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat. Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute. La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid. Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat. Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa. Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane. Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de mirela0911
Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte....
Citeste continuareaPostat de simona72
Legumele se spala si se curata. Se taie gogonelele cuburi, ardeii grasi si capia se taie bastonase, conopida se desface in buchetele mici. Morcovii i-am taiat la robot in felii subtiri, telina, am...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|