Salată de icre de crap cu griş

Postat de ionix in Salate
24 Noi 2010 | 67910 vizualizari
Salată de icre de crap cu griş

reţeta mamei...

Ingrediente

  • 3 linguri cu vârf cu icre
  • circa 200 ml ulei de măsline
  • circa 150 g griş
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 200 ml apă minerală
  • sare, piper
  • ceapă după gust -eu am pus 3 cepe mici

Mod de preparare

Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat.

După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat apă. după aceea le frecăm bine cu puţin cu puţin ulei (2-3 linguri din totalul de ulei).

Grişul îl fierbem mai mult până devine puţin mai tare, aveţi grijă să nu-l faceţi cu cocoloaşe. Grişul se dă la răcit.

După ce grişul s-a răcit, turnăm lingură cu lingură peste icre şi amestecăm întruna cu mixerul. grişul îl aternăm cu uleiu, apa minerală şi zeama de lămâie.

Trebuie să aveţi foarte multă răbdare şi să turnaţi puţin câte puţin pentru a nu se tăia.

La final adăugăm ceapa tocată foarte mărunt.

se serveşte rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de icre de crap cu griş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de mirela0911

Salata de icre de crap

Mai intai se fierbe grisul in cele 4 lg cu apa. Dupa ce s-a ingrosat bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Intr-un bol se pun icrele si se toarna putin ulei. Se mixeaza usor,...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de katty

Salata de icre de crap

Punem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 20:17
la 24.11.2010, 20:18
imi place la nebunie....
la 24.11.2010, 20:19
ooo....si eu as papa cu lingura......atat de mult imi plac.......
la 24.11.2010, 20:20
@Ela şi Madi... mama făcea mereu înainte... dar azi mi-am luat inima-n dinţi şi le-am făcut eu... recunosc că mi-am băgat repede botul
la 24.11.2010, 20:21
ahhh... sărut-mâna pentru furci

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking