Ingrediente
- 250 grame spanac proaspat;
- un avocado mare;
- o conserva somon 200 grame;
- doua felii de branza de capra moale;
- jumatate de ardei gras (rosu);
- un morcov mediu;
- zeama de lamaie;
- ulei de masline.
Mod de preparare
Se spala bine frunzele de spanac – chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt spalate deja – cu aceasta ocazie se mai invioreaza . Le-am rupt apoi cu mana, prefer asa decat cu cutitul. Am taiat fasii apoi ardeiul gras, am ras morcovul prin ochiul mare al razatorii, am maruntit somonul din conserva (suc propriu, apa, sare), am taiat in cubulete mai mari cele doua jumatati de avocado copt (nu am avut insa parte de un avocado prea bun, din pacate, cam un sfert a trebuit sa arunc din el, asa ca atentie cand cumparati avocado – trebuie sa aiba coaja doar usor de tot moale, nu moale, pur si simplu). In fine, am taiat in bucatele mici feliile de branza de capra.
Am amestecat apoi spanacul, somonul, morcovul, avocado si ardeiul gras cu ulei de masline, putina sare de mare si zeama de lamaie. Am adaugat apoi branza de capra, am presarat busuioc uscat (recomand proaspat, nu am avut acum).
In paralel am fiert un ou tare si la final l-am pus felii peste portie. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu somon si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|