Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi

Postat de panacris in Salate
23 Mar 2013 | 5624 vizualizari
Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi

De mult timp vreau să probez această salată, plină de vitamine! Cum a dat ”colțul ierbii” am lăsat supermarket-ul pentru piață. Am redescoperit verdețurile clasice de primăvară, cultivate în serele ”bulgarilor”, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie, lobodă, mărar, pătrunjel și verdețurile date de Dumnezeu, urzicile și leurda. Astfel mi-am umplut ”taxiul albastru!” (sacosa pe roți!) cu verdețuri ( în cantități industriale :)) ) și am purces spre casă, deși vremea de afară mă îmbia la plimbare. Gata cu poveștile, să trecem la treabă!

Ingrediente

  • frunze de spanac cca. 200 g,
  • frunze de leurdă 1 legătură,
  • frunze de ridichi de la 2 legături,
  • ceapă verde 4 fire,
  • mărar verde,
  • ridichi 8 bucăți,
  • sare iodată.
  • ulei de măsline aromat cu usturoi,
  • piper proaspăt măcinat,
  • oțet din vin roșu,
  • apă minerală.

Mod de preparare

Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază.

Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și puțină apă minerală.

Cantitățile variază în funcție de gustul fiecăruia.

Sosul obținut se toarnă peste verdețurile tocate, se amestecă ușor și servește imediat, alături de preparate principale. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fettuccine cu sos pesto si salata

Postat de simona72

Fettuccine cu sos pesto si salata

Pastele le punem in apa cu sare la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le amestecam cu sosul pesto. Pt salata: legumele le spalam sub jet de apa si le taiem felii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 20:13
ce bunaaaaa tre sa fie
la 23.03.2013, 20:16
la 23.03.2013, 20:23
Vitamine!
la 23.03.2013, 20:24
Andreea, chiar am păcălit Zmeii Nu le-am spus ce fel de salată le-am preparat! Dacă le-aș fi spus de la început nu cred că ar fi gustat măcar! A fost așa de gustoasă că a trebuit să fac și supliment! După ce s-au săturat, i-am întrebat dacă știu ce au mâncat. Zmeul cel mare, mi-a spus ”mie și frică să te intreb!” Au fost oarecum uimiți, ce frunze am folosit!Una peste alta, această salată a devnit vedeta familiei!
la 23.03.2013, 20:33
hmmmm, ori m-ai ascultat (te sfatuisem sa faci salata cand am vazut cate verdeturi ti-ai procurat de la piata), ori avem aceleasi gusturi... Ideea este ca nimic nu se compara cu asa o salata! Bravo!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking