Ingrediente
- 1 salata verde
- 1 legatura de ridichi
- 3 castraveti cornichon
- 5 cepe verzi
- 4 castraveti murati
- 10 linguri de iaurt
- 6 linguri de smantana
- 4 felii de paine
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
- 2 linguri de otet de vin alb
Mod de preparare
Vom spala individual fiecare frunza de salata verde, dupa care se taie fasii inguste, pe lung, dupa care se taie si pe lat. Dupa ce am taiat salata o punem in vasul din care vom servi {folositi un vas lat, pentru ca veti face o salata pe straturi, care nu se va amesteca}. Iar pe deasupra se presara putina sare si turnam ulei de masline. Se spala bine restul legumele. Apoi se taie castravetii felii subtiri, inlaturand mai intai capetele lor, la fel se procedeaza si cu legatura de ridichi. Eu am folosit taietorul de cascaval pentru a felia foarte subtiri castravetii. Se taie felii subtiri si ceapa pe care o punem peste salata. Apoi asezam castravetii si deasupra ridichele. Presaram cu sare si piper, apoi uleiul de masline si otetul de vin alb. Salata nu se amesteca deloc inainte de a fi servita.
Taiati 4 felii de paine cubulete, apoi puneti-le intr-o tava si le introduceti-le in cuptor pe programul de ventilare la 150ºC, lasandu-le pana cand incep sa se prajeasca {este de ajuns ca painea sa isi schimbe doar putin culoarea pe margini}. Pentru a face sosul, trebuie sa taiem cat de marunt putem, castravestii murati. Intr-un bol amestecam iaurtul cu smantana si o condimentam cu sare, dupa care punem in bol si castravetii murati, si amestecam.
Cand sunt toate gata, asezati vasul cu salata pe masa, painea prajita pe un platou si stropiti cu ulei de masline. Puneti si bolul cu iaurt astfel incat toata lumea sa se poata servii. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|