Salata de varza rosie cu ficat de vitel

Postat de cristeena20 in Salate
9 Mar 2020 | 2546 vizualizari
Salata de varza rosie cu ficat de vitel

Cum a venit vremea frumoasa si soarele de primavara, a aparut si pofta de salate. Azi am facut o salata pur si simplu delicioasa-geniala -facand parte din categoria ce am prin frigider-camara :). Am hotarat sa o impartasesc cu voi ; eu cu siguranta o voi repeta.

Ingrediente

  • 2 felii de ficat de vitel
  • o bucatica de varza rosie
  • 1 cartof dulce
  • o mana de salata verde (3-4 frunze)
  • o mana de rucola
  • putina ceapa rosie
  • o mana de fasole din conserva cu bobul micut, maro
  • 1 castravete
  • Sos: 
  • 1 lingurita de mustar 
  • 1 lingura de maioneza 
  • sare, piper
  • 2 linguri de iaurt grecesc 
  • lamaie stoarsa dupa gust 
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am pus ficatul pe gratarul electric, se poate face si in tigaie. Iincercati sa folositi feliile subtiri. Apoi il taiem fasii potrivite.

Cartoful dulce l-am curatat si l-am taiat cubulete; intr-o tava mare am pus hartie de copt; cubuletele de cartof le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper alb si l-am rasfirat pe hartie. L-am dat la foc mare pana s-au rumenit frumos; apoi il punem la racit pe o farfurie inaitne de a-l folosi in salata.

Am tocat fin varza si intr-un bol am amestecat cu ceapa si castravetele si le-am pus sare, putin ulei de masline si otet-le-am lasat sa stea cam 15 minute, timp in care am pregatit restul ingredientelor.

Salata verde si rucola spalate le-am tocat marunt si am pus putina sare.

Sosul se face intr-un pahar special sau intr-un borcan cu capac: am pus toate ingredientele si l-am amestecat bine, ca in shaker. 

La final am pus peste carne amestecul cu varza si apoi salata verde, am pus sos si gata salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de varza rosie cu ficat de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de cruditati

Postat de mirela0911

Salata de cruditati

Se curata legumele si fructele, apoi se spala. Se dau merele, morcovul si telina pe razatoarea cu gauri mari. Salata se taie fasiute subtiri. Intr-un bol se pun toate si se amesteca. Se...

Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de autodiag

Salata orientala

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa, cat sa ii acopere. Se mai adauga apa, daca este necesar pe parcursul fierberii. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2020, 15:46
la 09.03.2020, 16:11
Imi plac salatele!
la 09.03.2020, 16:18
la 09.03.2020, 17:14
Ce bine am picat la masa!
la 09.03.2020, 18:14

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking