Salata de vinete cu smantana si usturoi

Postat de Zamfira in Salate
10 Mar 2013 | 16607 vizualizari
Salata de vinete cu smantana si usturoi

O salata delicioasa de vinete, putin mai cremoasa si mai picanta decat salata clasica. II multumesc pentru reteta lui Adi Hadean, a avut dreptate ,,o bunatate". Serviti cu ardei iute...hmmm...picanta salata.

Ingrediente

  • 1 kg vinete coapte
  • 7-8 catei de usturoi
  • 300 ml smantana
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • rondele de ardei iute

Mod de preparare

Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor.

Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Nu lasati prea mult vinetele la scurs pentru ca se oxideaza.

Tocam vinetele si adaugam crema de smantana.

Crema de smantana: curatam usturoiul, il pisam si frecam cu putina sare. Adaugam 2-3 linguri de ulei si smantana.

Omogenizam vinetele tocate cu crema de smantana. Servim salata de vinete cu rondele de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu ardei copt si ciuperci

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu ardei copt si ciuperci

Vanata se coace, se curata si se toaca marunt. Ciupercile se scurg de zeama in care au stat, se limpezesc in apa rece si se scurg. Pastrati cateva felii de ciupercute pentru...

Citeste continuarea

Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

Postat de RODIMUR

Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 19:08
foarte mult imi plac vinetele,dar le prefer cu ceapa
la 10.03.2013, 19:08
buna buna
la 10.03.2013, 19:09
Dia mai diversificam retetele, si eu sunt obisnuita ce ceapa dar e foarte buna si asa
la 10.03.2013, 19:12
la 10.03.2013, 19:24
delicioasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking