Salata Niçoise

Postat de ExploraCuisine in Salate
25 Mar 2011 | 10779 vizualizari
Salata Niçoise

Ingrediente

  •  200 g ton bucati      
  • 50 g file de ansoa      
  • 3 oua      
  • 3 cartofi      
  • 150 g fasole verde      
  • 4 rosii mici      
  • 100 g masline negre (eu am pus kalamata)      
  • 3 frunze de salata verde
  • Pt vinaigrette:       
  • 2 catei usturoi    
  • 6 linguri ulei de masline (eu am folosit ulei de floarea soarelui)  
  • 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere)    
  • oregano proaspat    
  • sare, piper    
  • mustar optional (apare in poza, dar nu l-am folosit - are o aroma prea tare dupa parerea mea)

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte.

Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o punem deoparte.

In timp ce cartofii si fasolea verde fierb, punem la fiert si ouale timp de 12 minute (sa fie fierte tari), le curatam de coaja si le dam deoparte.
Pregatim vinaigrette-ul intr-un bol mare : zdrobim usturoiul, punem peste oregano tocat marunt (e mai bun proaspat), adaugam uleiul, otetul, sare, piper (eu am renuntat la mustar)  si amestecam bine.

Taiem maslinele bucati, pregatim ansoa, rosiile si ouale le taiem sferturi si le punem deoparte.

Cand toate ingredientele sunt pregatite, punem in bolul cu sos cartofii fierti, fasolea verde, maslinele si rosiile si le amestecam usor cu o lingura, fara a le zdrobi.
Asezam cate o frunza de salata verde in farfurie si adaugam salata din bol peste care punem ansoa, bucati de ton si oua fierte.

Salata e foarte consistenta, sosul delicios, iar ansoa ii da o aroma deosebita. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Niçoise

Postat de ctlina

Salata Niçoise

Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert,...

Citeste continuarea

Salata Niçoise cu Somon

Postat de Furnicuti

Salata Niçoise cu Somon

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 10:12
bun
la 25.03.2011, 10:26
tare buna
la 25.03.2011, 10:36
buna tare
la 25.03.2011, 10:47
tare bine arata
la 25.03.2011, 10:49
arata apestisant

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking