Ingrediente
- 3-4 cartofi micuti
- 100 g fasole verde (4 linguri)
- mix de salata (120 - 150g)
- cateva rosii cherry
- 100 g somon afumat
- o bucata castravete (2 castraveti mici)
- 3 linguri de iaurt
- zeama de lamaie
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 legatura marar
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs. Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper. Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam. Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise cu Somon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|