Salata pentru Anul Nou – “Advent”

Postat de camelia75 in Salate
8 Mai 2013 | 15527 vizualizari
Salata pentru Anul Nou – “Advent”

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion. Va asigur ca merita incercata!

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat (reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar,
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.

2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.

3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.

4.Ceapa se spala, apoi se taie marunt.

5.Ouale se fierb timp de 7 minute,apoi le taiati fasii.

6.Sunca de pui se taie fasii.

7.Castravetii si gogosarul se taie marunt,apoi se lasa la scurs.

8.Intru-un bol amestecati castravetii,gogosarul,sunca si maioneza.Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Montarea salatei pe platou:

1.Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper,apoi puneti un strat de morcovi. Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.

2.Asezati stratul de oua,apoi amestecul de maioneza,ceapa verde si broccoli.

3.Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza,le rulati,apoi le asezati in spatiile lasate libere.Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.

4.Decorati cu marar si rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru Anul Nou – “Advent”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)

Postat de Ina75

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)

Pregatim dressingul – punem mierea, mustarul, uleiul din samburi de struguri, zeama de lamaie, sare si piper macinat si amestecam bine. Taiem boabele de strugure in jumatati si le scoatem...

Citeste continuarea

Salata de chiftelute (din carne) cu paste si sos de rosii

Postat de ela2015

Salata de chiftelute (din carne) cu paste si sos de rosii

Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2013, 17:29
Arata nemaipomenit si e potrivita si de Pasti nu numai de Craciun!
la 08.05.2013, 17:36
Bunaaaaa!
la 08.05.2013, 18:01
Ce bine arata !
la 08.05.2013, 18:06
arata bine
la 08.05.2013, 18:07
buna salata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking