Ingrediente
- cartofi rosii de Covasna 4 bucati,
- morcovi 2 bucati,
- castraveti murati de vara 4 bucati,
- oua de prepelita 30 de bucati,
- file de hering afumat 100 g,
- iaurt grecesc 250 ml,
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja, apoi se trec in apa rece se decojesc si se taie cuburi mai mari. Morcovii se fierb separat (mie mi/au ramas de la ciulama:D), apoi se feliaza. Ouale de prepelita se fierb in apa cu ptuina sare, cca. 8 minute, apoi se trec in apa rece si se curata de coaja si se taie rondele. Castravetii murati (covasiti cum se spune in Ardeal, adica murati doar cu sare si o felie de paine!) se taie rondele fine. Fileul de hering se marunteste, eventula daca are cate oase se dau deoparte. Intr/un vas incapator se amesteca usor toate ingredientele, adaugandu/se iaurtul, amestecandu/se in continuare usor pana se inglobeaza. Se serveste rece simpla sau cu paine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata speciala Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|