Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!

Postat de panacris in Salate
25 Apr 2013 | 4485 vizualizari
Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!

O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă!

Ingrediente

  • cartofi roșii 4-5 bucăți,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi verde 1-2 fire,
  • roși cherry 5-6 bucăți,
  • somon afumat cca. 100 g,
  • măsline cca. 50 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • zeama de la 1 lămîie,
  • verdețuri aromate tinere și proaspete (eu am folosit din mini grădina de verdețuri Panacris: mărar, pătrunjel, coriandru, cimbru, oregano!).

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă verdețurile tocate mărunt, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt, roșiile cherry tăiete în sferturi. Zeama de lămâie se amestecă cu puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile. Salata se poate servi după ce a stat la rece cca 10 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de Cartofi si Peste Afumat (Reteta Video)

Postat de Ina75

Salata de Cartofi si Peste Afumat (Reteta Video)

Taiem cartofii in cuburi de aproximativ 2-2,5 cm. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si cuburile de cartof. Lasam sa fiarba pana cand o furculita intra cu usurinta...

Citeste continuarea

Salata Rio Mare, cu cus-cus

Postat de RODIMUR

Salata Rio Mare, cu cus-cus

Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2013, 20:29
ooo, ce bun! Abia asteptam ziua de duminica..
la 25.04.2013, 20:29
faina ideea!
la 25.04.2013, 20:32
buna de tot
la 25.04.2013, 20:35
Chiar bună! L-a asta, nu am putut rezista, chiar dacă a trecut ora 18.00
la 25.04.2013, 20:37
Da de ce , este usoara..ori si salatele sunt interzise?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking