Ingrediente
- 1,5 kg salau portionat
- 1/2 lingurita pasta ardei iute [ eros pista]
- 1/2 lingurita praf ghimbir
- 1 lingura zeama lamaie
- boia rosie de ardei
- sare
- faina malai
- 2 linguri ulei
- ptr. cartofi :
- 1,5 kg cartofi
- 1 lingurita praf turmeric
- 4 catei usturoi tocati
- 4 linguri ulei
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
Salaul se amesteca cu sare , ghimbir , boia, pasta de ardei si zeama lamaie .
Se da pestele prin faina de malai , se scutura de surplus .
Puneti salaul la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei .
Coaceti pana devine rumen [aprox 20 min] . Intoarceti de pe o parte pe alta .
Cand ati incalzit cuptorul pentru peste , cartofii trebuie deja pregatiti .
Cartofii curatati,taiati si spalati se amesteca cu ulei . turmeric , sare si usturoi .
La servire presarati patrunjel pe cartofi .
Serviti salaul cald cu cartofi si un pahar de vin alb rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau copt cu malai si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|