Salsa "mou"

Postat de micki in Sirop / Compot
9 Oct 2009 | 5793 vizualizari
Salsa "mou"

Salsa "mou" este o crema foarte dulce pe baza de zahar si smantana dulce.Se foloseste in special pentru a garnisi inghetata,tarte si dulciuri in general.Salsa "mou" poate fi tinuta pentru mult timp intr-un recipient inchis,la rece(in frigider).Cand se doreste folosirea ei e de ajuns sa fie incalzita pentru cateva minute la "bain- marine".

Ingrediente

200gr de zahar 100 ml de smantana lichida dulce

Mod de preparare

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform...atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema...
Dupa ce s-a caramelizat zaharul, se da deoparte si se lasa 2-3 minute la racit.Intre timp se incalzeste smantana,si se pune toata odata in zahar,mestecand energic.

Se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o crema omogena.
La inceput va fi ceva mai moale salsa,dar in timp ce se raceste se va intari putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa "mou"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de piersici rosii sau nectar

Postat de Constelatialeu

Crema de piersici rosii sau nectar

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...

Citeste continuarea

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking