Sandvisuri cu ciocolata amaruie

Postat de silvi0ara in Prajituri
15 Noi 2010 | 3503 vizualizari
Sandvisuri cu ciocolata amaruie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 160g zahar
  • sare un praf
  • 160g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300g ciocolata neagra(sau cu lapte)
  • 200ml frisca lichida
  • 250g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior de portocale sau Amatetto
  • 200ml frisca pentru decor(sau ciocolata rasa)

 

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 200gC.Separam ouale.Albusul se bate bine cu zaharul si un praf de sare ca si la bezea.Se adauga galbenusurile pe rand,zaharul vanilat iar la final adaugam faina amestecata cu amidonul.Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie pergament,se niveleaza si se da cuptor 12-15 minute.

Ciocolata se topeste in frisca fierbine, amestecand mereu pana se dizolva toata ciocolata.Se lasa sa se racoreasca.Separat se freaca spuma untul cu cele 4 linguri de zahar.Daca untul are prea multa apa puteti adauga 1 lingura de praf de frisca.Apoi adaugam lingura cu lingura ciocolata topita si la final lichiorul.Lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Blatul se taie pe lung in 3 fasii.O fasie se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din crema,se acopera cu al doile blat si se continua pana terminam ingredientele.Se orneaza cu frisca sau ciocolata rasa.Se lasa prajitura la frigider cel putin 2 ore.Se serveste cu frisca alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa

Punem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Rulada cu fructe de padure

Postat de timea

Rulada cu fructe de padure

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 13:49
la 15.11.2010, 13:55
Miha,te astept.Stiu ca si tie iti place ciocolata.
la 15.11.2010, 13:59
ce bun treb'e sa fie!
la 15.11.2010, 14:46
Si eu vin, si mie imi place ciocolata.
la 15.11.2010, 15:31
si miiieee!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking