Ingrediente
- 2 pastravi
- sare
- 1 cana de apa
- 4-5 catei de usturoi
- delicat
- 1 lingurita cimbru
- patrunjel verde
- ulei
- ardei iute
Mod de preparare
Pastravul se curata in interior,se clateste cu apa rece apoi se cresteaza putin se sareaza si se unge cu ulei si se pune pe gratar.Se lasa acolo pana se rumeneste pe ambele parti,atentie insa la cand il intoarceti sa nu se rupa(la mine s-a lipit putin de gratar)Rosiile se pun si ele pe gratar la copt.Saramura o preparam astfel :
Maruntim usturoiul,ardeiul il tocam rondele,rosiile le curatam de coaja si le tocam marunt,apa o infierbantam adaugam sarea (dupa gust depinde cat de sarata vreti sa fie)cimbrul,usturoiul,rosiile maruntite,ardeiul,patrunjelul verde,punem pestele intr-un castron si turnam amestecul peste el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|