Ingrediente
- 2 copanele de pui
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- un ardei iute
- sare, vegeta, piper, boia,
- malai pentru mamaliguta
Mod de preparare
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de pui. O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand.
Intre timp pregatim saramura. Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul taiat rondele, cateva boabe de piper, sare,vegeta, patrunjel tocat si putina boia iute. Punem amestecul pe foc si-l lasam sa fiarba 5-6 minute, pana se
elibereaza toate aromele. Cand carnea este gata o bagam si pe ea in vasul cu saramura si mai dam 2-3 clocote,doar cat sa se patrunda putin.
Servim copanelele cu mamaliguta calda si stropite din belsug cu saramura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|