Saramura de pui

Postat de miha in Pui
9 Iul 2010 | 11944 vizualizari
Saramura de pui

Ingrediente

  • 6 copanele de pui
  • 2 rosii
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri otet din vin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • telina verde
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.

Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.

Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu pui

Postat de Dya

Cannelloni cu pui

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...

Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de rhapsody

Pui la cuptor

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2010, 00:06
la 09.07.2010, 00:07
tot eu....vin la timp.
la 09.07.2010, 00:08
ceva bun....este la tine
la 09.07.2010, 00:16
Esti foarte punctuala Ela!
la 09.07.2010, 00:22
vreau si eu o portieasta daca a mai ramas de ela ceva

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking