Saratele cu cascaval

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
8 Oct 2010 | 48537 vizualizari
Saratele cu cascaval

Minunate

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5 linguri de smantana
  • 40 g drojdie
  • iaurt mai acru 100 g
  • 250 g branza sau cascaval ras
  • 2 lingurite de sare
  • 3 oua +2 pt uns
  • 250 untura
  • 250 margarina sau unt
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie 1 lingura
  • cascaval ras pt ornat.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta.

Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat care se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se unge cu oul batut si se presa cascaval ras. Se taie bastonase sau cu forme diferite. Se pun in tava neunsa si se coc, pana se rumesc putin.

Merg perfect la o bere sau la un pahar de vorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de saratele cu cascaval

Postat de mirela0911

Reteta de saratele cu cascaval

Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata,...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2010, 10:14
mmm....chiar as rontai niste saratele....si cum sunt prima....pot sa ma servesc .....
la 08.10.2010, 10:52
ce bune-s astea seara la un film.............
la 08.10.2010, 11:24
auzi dak nu mi-ao oprit si mie si nu imi trimiti nu mai vorbesc cu tine
la 08.10.2010, 12:50
hmmm ce bune ar fi sa rontai la servici in timp ce muncesc..... bravo ai 5 f
la 08.10.2010, 12:50
bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking