Sardine Escabeche

Postat de elucubratiiculinare in Peste
24 Mar 2012 | 7095 vizualizari
Sardine Escabeche

De ce Escabeche? În bucătăria spaniolă Escabeche este un sos special folosit la sardine, sau mai bine zis un alt fel de a marina sardinele, pentru că escabeche pe spaniola înseamnă marinare. La această rețetă se folosesc numai sardine proaspete.

Ingrediente

  • 12 sardine proaspete,
  • 50 g făină,
  • 200 ml ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă mică,
  • 5 căței de usturoi,
  • 1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță),
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt (o crenguță)
  • ,o frunză de dafin,
  • 3-4 fâșii subțiri coajă de portocală,
  • 1 ardei iute roșu mic,
  • 100 ml vin alb,
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • sare,piper.
  • 200 g salată mixtă,
  • 1-2 roșii,
  • 1 mână de pătrunjel.

Mod de preparare

Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.
Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic. 
Salata se împarte pe patru farfurii.
Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.
Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine Escabeche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sardine marinate a l’escabeche

Postat de ctlina

Sardine marinate a l’escabeche

Curatati si taiati ceapa. Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine. Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 16:08
ooo, vreau si eu o portie....ce bine arata!
la 24.03.2012, 16:54
arata foarte bine
la 24.03.2012, 17:45
mmmm...ce bine arata
la 24.03.2012, 18:37
like like
la 24.03.2012, 19:00
iar peste ,iar apar la masa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking