Ingrediente
- 500 gr carne porc
- 300 grcarne curcan(eu am folosit piept )
- 200 gr carne vita
- 350 gr orez (bob lung )
- sare ,
- piper
- vegeta
- boia
- 4 cepe mai maricele
- 1 legatura marar verde
- foi dafin
- o ramurica cimbru (daca nu aveti puneti in compozitie din comert nu mult ca amaraste )
- 1 lingura miere albina
- 1 lingura bulion
- afumatura (eu am pus sunca de casa)
- o varza murata mai maricica .
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Se curata ceapa se toaca marunt apoi intr-o tigaie se pune uleiul ,se adauga ceapa si se caleste pina devine aurie ,se adauga piperul si boiaua si se mai lasa un minut .
Intr-un castron mai maricel punem carnea ,orezul spalat bine, ceapa,sare,vegeta ,mararul tocat ,afumatura tocata marunt ,bulionul si mierea ..se amesteca bine totul si se pune la o parte pina pregatim frunzele de varza . Apoi invelim sarmalele.
Intr-o oala punem varza tocata ramasa de la frunze ,foi de dafin si crenguta de cimbru, asezam sarmalele (eu le asez in forma de cerc si in mijloc las gol si pun varza tocata ca sa se poata lua bine cind servim ). punem apa calda si dam la foc ..lent pina cind sunt gata . Mai precis pina este si varza suficient de moale ..
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|