Sarmalute din porc cu curcan

Postat de epurasha2bb in Porc
12 Iul 2010 | 4487 vizualizari
Sarmalute din porc cu curcan

o bunatate

Ingrediente

  • 1/4 piept curcan
  • 500 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 10 linguri pasta de tomate
  • 1 canuta de orez alb

Mod de preparare

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul.Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.Pregatim carnea tocata de porc amestecata cu carnea tocata de piept de curcan, luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo, apoi adaugam amestecul de ceapa , morcov, orez, si apoi piper negru pisat, condimente pentru sarmale.Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura.Apoi trecem la varza.Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa aseaza pe o farfurie intinsa.

Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara frunze de dafin si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si  apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 10 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din porc cu curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește,...

Citeste continuarea

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Postat de rocsi_1612

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2010, 16:52
la cat de mult imi plac sarmalutele.... nu pot sa mai spun nimic....
la 12.07.2010, 17:04
mamaaaaaaaa-mamaaaaaaaaa cum arata! cred ca sunt delicioase! las 5 furculite si felicitari pt prezentare!
la 12.07.2010, 17:31
foarte frumos prezentate si sunt convinsa ca sunt tare bune
la 12.07.2010, 17:54
multumesc fetelor!
la 12.07.2010, 18:50
mama ce bine arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking