Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
15 Dec 2011 | 9469 vizualizari
Sarmale cu ciuperci si pasat- de post

Cele mai bune sarmale sunt cele cu pasat . Cine nu a mancat nu stie ce pierde .

Ingrediente

  • 1 varza mare cu foi subtiri
  • sare
  • 100 ml otet 
  • 150 gr pasat
  • 150 gr orez
  • 8 cepe mici
  • 2 morcovi 
  • 1 gogosar
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • codite de ceapa verde
  • 1 pahar  bulion rosii
  • 2 linguri pata ardei
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  •  piper

Mod de preparare

Spalati din mai multe ape pasatul care trebuie sa se decanteze de partea albicioasa , lasati impreuna cu orezul la infoiat in apa calduta cateva ore .

Scobiti varza de cotor si o opariti in apa clocotita in care ati pus sarea si  otetul.

Scoateti frunzele pe rand , le curatati de nervurile mai groase si le taiati in doua daca sunt prea mari .

Spalati si curatati legumele .

In 100  ml ulei caliti ceapa si  ciupercile  taiate marunt , morcovul razuit , gogosarul taiat cuburi .

Adaugati pasta de ardei , sare , piper , cozile de ceapa verde, cimbru , busuioc  si putin bulion .

Amestecati bine si lasati sa se odihneasca pana se raceste .

Modelati sarmalute in foi de varza care le puneti intr-o tava unsa cu ulei .complectati cu apa cat sa le acopere , turnati deasupra restul de bulion si ulei .Acoperiti cu o folie de aluminiu

Dati la cuptor  aprox. o ora , indepartati folia si le lasati sa se rumeneasca .

Pofta mare !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si pasat- de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume

Postat de mirela0911

Tocana de legume

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2011, 14:30
eu nu gatesc de post decai 1 zi si ptr ca nu vreau sa pierd asa o bunatate pap 2-3 de la tine,ca-s prima
la 15.12.2011, 14:30
nu am mancat niciodata dar sunt convinsa ca sunt tare bune.
la 15.12.2011, 14:30
eu stiuuuuuuuuuuuuuuuu sunt bune raaaaaaaaaaaaau
la 15.12.2011, 14:41
mai Dia lamureste-ma ori sunt bune ori sunt rele
la 15.12.2011, 14:44
Kami , Dia ,, Prietenii stiu de ce !!! ''

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking