Ingrediente
- Ingrediente:
- 4-5 verze proaspete, mici
- o lingură cu oțet
- două căni cu păsat de porumb
- o jumătate de cană cu orez
- doi gogoșari potriviți
- un morov mare
- 4 cepe potrivite
- 700 g ciuperci
- 500 ml bulion de casă
- 5 linguri cu ulei de palmier
- o lingură plină cu boia
- o lingură cu vegeta
- sare și piper după gust
- mărar și cimbru uscat
Mod de preparare
Frunzele de varză se opăresc în apă cu oțet și sare. Li se taie nervura principală sau se bat ușor cu un ciocan pentru carne.
Ceapa se călește, se adaugă morcovul ras pe răzătoarea de mere, apoi gogoșarii și ciupercile tăiate cuburi. Se acoperă cu un capac și se lasă să se pătrundă timp de 15-20 de minute.
Păsatul și orezul se spală bine într-o sită, până ce apa rămâne curată. Când sucul lăsat de ciuperci a scăzut, se adaugă trei sferturi din bulion, apoi păsatul împreună cu orezul scurse bine de apă.
Toate acestea se amestecă bine și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 10-15 minute până obținem o compoziție destul de compactă pentru a o folosi ca și umplutură. O luăm de pe foc, adăugăm uleiul rămas și condimentele, apoi omogenizăm și ne apucăm să umplem sarmalele.
Pe fundul unei oale vom pune crenguțe de cimbru și mărar. Așezăm peste ele un strat de varză tăiată mărunt, apoi așezăm sarmalele. Adăugăm peste ele restul de bulion și completăm cu apă. Le lăsăm să fiarbă acoperite, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore și jumătate.
Poftă bună, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu păsat și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|