Ingrediente
- 1 kg ceapa
- o ceasca orez
- o ceasca seminte de floarea soarelui
- o ceasca seminte de dovleac
- o cana nuci
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- varza murata
Mod de preparare
Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent.
Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca data prin robot,dar nu o macinam f marunt ca pt prajituri ci o lasam putin mai mare, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui. Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca pina se incorporeaza toate ingredientele si se umplu foile de varza cu aceasta compozitie pina dam forma de sarmale.
Se pun in cratita in care am pus pe fundul vasului varza murata tocata marunt, am pus sarmalele, am mai adaugat varza tocata marunt, apoi am pus apa sa treaca de sarmale, am mai stropit pe deasupra cu putin ulei de masline si am dat la foc pina acestea s-au fiert. Noi le-am servit cu smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu nuci si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|