Sarmale cu păsat (de post)

Postat de mirela0911 in Mancaruri de post
27 Noi 2014 | 11845 vizualizari
Sarmale cu păsat (de post)

Ingrediente

  • frunze de varză murată
  • 500 g ciuperci champignon
  • 500 g păsat
  • 100 g orez
  • 1 ceapă potrivită
  • 100 ml ulei
  • pastă de ardei
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se pun la calit separat pana scade apa care o lasa. Păsatul se spala bine, in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa. Orezul se spala si el in mai multe ape. Peste ceapa se adauga ciupercile, păsatul apoi orezul. Se amesteca bine, se adauga pasta de ardei, sare si piper dupa gust. Se calesc toate la un loc timp de 2-3 minute apoi se iau de pe foc.

Se pregatesc frunzele de varza murata si se formeaza sarmalele. Intr-o oala incapatoare se pune pe fundul acesteia varza taiata marunt, o crenguta de cimbru si se aseaza sarmalele. Se pune apa in oala, sa fie de doua degete deasupra sarmalelor si se pune la foc potrivit spre mic sa fiarba timp de aproximativ 3 ore. 

Pofta buna! Se pot servi si cu smantana daca nu este post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu păsat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalele padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Sarmalele padurarului (de post)

     Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...

Citeste continuarea

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

Postat de vasimur

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

Iata cum se prepara Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat Separăm frunzele de varză și dacă sunt prea acre, l e punem în apă rece, la desărat, cam jumătate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2014, 22:08
Ce pofta am
la 27.11.2014, 22:08
Cu pasat n-am mancat.
la 27.11.2014, 22:22
Sincer, nu am mancat niciodata
la 27.11.2014, 22:46
la 27.11.2014, 22:52
nici eu nu am papat,arata super

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking